Klevsjöloft


Klevsjöloft är en högt belägen utsiktsplats, 184

meter över havet, i Risveden naturområde, Ale kommun. Här har du milsvidd utsikt över sjöar och stora skogar. Terrängloppet Risveden terräng går förbi här varje år.
Hit kan du vandra nerifrån Östad kyrka. Ingen led finns markerad från kyrkan, så använd Gps och planera turen. Det finns fina vägar, leder eller stigar att gå på hela turen, cirka 17,7 kilometer hela turen runt.
Om du har mindre barn med dig, eller om du inte känner för att gå så långt, går det också att med bil ta sig närmare, för att endast gå de sista 570 metrarna.
Här kan du tända en liten brasa och grilla korv, äta din medhavda matsäck medan du njuter av utsikten, leka kurragömma i skogen, eller varför inte utmana varandra med att springa uppför den branta backe som även kallas "väggen". Det lär ge mjölksyra i benen;)
Har du en hängmatta som lätt stoppas ner i väskan, finns perfekta "hängmatteträd".  Det är underbart att med en kopp te i handen, ligga i hängmattan och njuta av en fantastisk utsikt!

Koordinater
N 57 58´29.9"
E 012 21´23.3"

Vägbeskrivning.
Från Brobackakorset (Där väg 190 och 180 möts i ett T-kors och delar sig mot Alingsås/Gråbo/Sollebrunn) väljer man väg 190 norrut mot Sollebrunn. Efter 1,2 kilometer, tag vänster mot Valebråta. Kör 6,2 kilometer tills du kommer till en liten skylt på vänster hand; Klevsjöloft 0,7km.
Parkera här eller tag vänster och kör en liten bit till på liten knölig skogsväg. Där vägen delar sig går det att parkera utan att stå i vägen. Tag vägen som går till höger. Efter cirka 100 meter på skogsvägen går en liten stig in till vänster över en spång. Följ stigen till utkiksplatsen.


Parkering
Om du väljer att åka så nära som möjligt, finns parkeringsfickor längs med grusvägen. Man kan också åka en liten bit in på skogsvägen och parkera där vägen delar sig. Då står man inte i vägen.

När?
Denna plats passar att besöka när som på året.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sveriges minsta kyrka?

Grottor vid Hunnebergs fot, Västra Tunhem

Töllsjö grottor